top of page
  • Foto van schrijverLisanne

wat is een trouwhuisstijl?



Zijn jullie verloofd? Van harte gefeliciteerd! Nu komt de tijd van de voorbereidingen voor jullie bruiloft. Een mooie tijd waarin veel geregeld moet worden. De ceremonie, de kerk en het feest. Een gastenlijst, taart, versieringen en dé trouwjurk. Maar natuurlijk willen jullie ook iedereen op de hoogte stellen van jullie verloving, de datum en wil je een paar weken voor de bruiloft ook een trouwkaart naar jullie gasten sturen. Ook voor op de dag zelf is het fijn om een dagplanning te hebben, eventueel een menukaart en naamkaartjes voor de tafelindeling. In deze blog geef ik je een overzicht van wat je allemaal tot je trouwhuisstijl kan behoren!


Verlovingskaart

Met je verlovingskaart kun je aan iedereen vertellen dat je verloofd weet. Felicitaties gegarandeerd! Op deze kaart kun je vermelden welke datum je verloofd bent. Daarnaast is het gangbaar om op deze kaart je feest aan te kondigen en te vertellen wanneer en waar dat gaat plaatsvinden.

Save the Date

'Save the Date' betekent letterlijk: bewaar de datum. Deze kaart kondigt de datum aan. Daarmee kunnen je gasten de dag vrij houden. Dit is ook handig als je zelfs op je verlovingsfeest de datum al verteld hebt. Hierdoor weten alle gasten dat ze mogen komen en bij twijfel hebben ze zekerheid aan de kaart. Je kunt eventueel ook locatie en tijd vermelden. Het is handig om deze minimaal 6 maanden voor de bruiloft te versturen zodat jullie gasten deze ruimschoots op tijd hebben.


Trouwkaart

Zo'n 6-8 weken volgt dan de officiële uitnodiging naar je gasten. Je trouwkaart gaat naar je dag- en avondgasten. Een begeleidende brief van de ceremoniemeester kan dan duidelijk maken of je een dag- of avondgast bent. Hierin staat waar en wanneer alles plaatsvindt, met eventueel een gedicht of tekst erin. Je kunt hier ook de dresscode op aangeven


Menukaart

In de stijl van jullie dag hoort ook een menukaart. Als je een diner hebt in plaats van een buffet is het mooi om een menukaart op de borden van de gasten te leggen. Je kunt hierop een toelichting laten drukken en vertellen dat je wilt dat je gasten van het eten genieten. Maar het is vooral de bedoeling dat erop komt te staan wat er gegeten wordt. Of dit nu een drie, vier of vijf gangen diner is. Heb je een BBQ of buffet? Dan is het ook leuk om een aantal menukaarten in een standaard te zetten op de tafels.


Naamkaartjes

Voor de tafelschikking is het heel handig om naamkaartjes te hebben. Deze kun je op het bord leggen of naast het bord zetten. Daardoor is voor iedereen duidelijk waar hun plaats is.


Dagplanning

Het is voor gasten erg leuk om aan het begin van de dag iets te krijgen waarmee ze de dag door kunnen brengen. Een dagplanning geeft houvast voor de gasten en ze kunnen zich er een beetje aanhouden. Adressen van de locaties op de dagplanning kunnen voorkomen dat je gasten op het verkeerde adres aankomen. Het is eventueel ook handig om de indeling van de groepsfoto's er gelijk bij te zetten.


Liturgie

In de kerk is een liturgie erg gangbaar. En dat is gelijk hebben ook. Het is voor de bezoekers van de dienst zijn om precies te kunnen vinden en mee te kunnen zingen. Een persoonlijk liturgie in de stijl van jullie trouwhuisstijl of met een foto van jullie is erg mooi!


Andere details

- RSVP: RSVP staat voor Répondez s'il vous plaît: Antwoord alstublieft. Hierbij gaat het om aangeven of je wel/niet van plan bent om te komen. Eventueel met hoeveel en of je alleen 's avonds of ook overdag komt.

- Gastenboek: Je gastenboek kan gemaakt worden in de stijl van je trouwhuisstijl

- Aanwijzingen: Bij je photoboot kun je bijvoorbeeld een aanwijzing zetten van hoe het werkt. Dit kun je ook bij andere dingen gebruiken en ook dit kan in de stijl van je trouwhuisstijl.


Bedankkaartje

Een bedankje aan het einde van de dag wordt door de gasten vaak erg gewaardeerd. Dit kan van alles zijn zoals een foto, of een kaartje dat je per adres van tevoren al persoonlijk had geschreven/laten schrijven. Een foto kan ook op allerlei manieren zoals bijvoorbeeld: een foto op fotopapier, maar ook een kaart met een foto met de letters bedankt erop. Daarnaast kun je natuurlijk ook iets anders kiezen wat bij jullie past!


Ik hoop dat ik je een beetje duidelijkheid heb gegeven over een trouwhuisstijl. Niet alles hoeft in jullie trouwhuisstijl voor te komen. Kies daarom wat bij jullie past en wat jullie belangrijk vinden! Daardoor krijgen jullie een persoonlijke trouwhuisstijl. Ik ontwerp graag een unieke trouwhuisstijl die bij jullie past!


bottom of page